Ηλεκτρονική συνταγογράφηση - Σύμβαση με το ΥΕΘΑ

26510 42003      drkoliosmarios@gmail.com

Μάριος Δ. Κολιός

Ειδικός Καρδιολόγος – Στρατιωτικός Ιατρός

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ειδικευθείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Επιστημονικός Συνεργάτης Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Εξειδικευθείς στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση/European Resuscitation Council-ERC

ERC Course Director/Instructor BLS/AED-ILS-ALS-PALS

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς – 29 Σεπτεμβρίου 2022


Την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2022, ζητάμε από τον κόσμο:

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΡΔΙΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς είναι μια ευκαιρία για όλους να σταματήσουν και να σκεφτούν πώς να χρησιμοποιήσουν καλύτερα την καρδιά για την ανθρωπότητα, για τη φύση και για εσάς. Η καταπολέμηση των καρδιαγγειακών παθήσεων (CVD) είναι κάτι που έχει σημασία για κάθε καρδιά που χτυπάει.

Χρησιμοποιήστε την καρδιά σημαίνει να σκέφτεστε διαφορετικά. Να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Να δράσουμε με θάρρος. Για να βοηθήσουμε τους άλλους. Να ασχοληθούμε με αυτόν τον σημαντικό σκοπό. Η καρδιά είναι το μόνο όργανο που μπορείτε να ακούσετε και να αισθανθείτε. Είναι το πρώτο και τελευταίο σημάδι ζωής. Είναι ένα από τα λίγα πράγματα με τη δυνατότητα να μας ενώσει όλους ως ανθρώπους.

Το For Every Heart περιλαμβάνει τη χρήση του “FOR” και μετατοπίζει την εστίαση από τις ίδιες τις δράσεις στους δικαιούχους των δράσεων, επιτρέποντας την ευρύτερη εφαρμογή της καμπάνιας, καθιστώντας την παράλληλα πιο προσωπική. Θέλουμε τα μηνύματα της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα για να βοηθήσουν στην επίτευξη καρδιαγγειακής υγείας για κάθε καρδιά.

ΤΡΕΙΣ ΠΥΛΩΝΕΣ – ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

ΧΡΗΣΗ 🖤 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Η πρόσβαση σε θεραπεία και υποστήριξη για τα καρδιαγγειακά νοσήματα ( ΚΑΝ ) ποικίλλει ευρέως σε όλο τον κόσμο. Πάνω από το 75% των καρδιαγγειακών νοσημάτων ( ΚΑΝ ) συμβαίνουν σε χώρες χαμηλού έως μεσαίου εισοδήματος, αλλά η πρόσβαση μπορεί να είναι ένα ζήτημα οπουδήποτε. Συμμετέχοντας σε παγκόσμια γεγονότα όπως η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, καθώς και σε τοπικές δραστηριότητες, έχουμε τη δυνατότητα να διαδώσουμε την ευαισθητοποίηση και να βοηθήσουμε να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή όλης της ανθρωπότητας.

ΧΡΗΣΗ 🖤 ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται για το 25% όλων των καρδιαγγειακών νοσημάτων ( ΚΑΝ ), αφαιρώντας τη ζωή 7 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο. Είτε πρόκειται για πιο άμεσες ενέργειες όπως το περπάτημα ή το ποδήλατο αντί για το ταξίδι με αυτοκίνητο, είτε για πιο μακροπρόθεσμες προσπάθειες, όπως η υποστήριξη της νομοθεσίας για τον καθαρό αέρα, ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει σε έναν υγιέστερο πλανήτη με τον δικό του τρόπο.

ΧΡΗΣΗ 🖤 ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Το ψυχολογικό στρες μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Η άσκηση, η διαμεσολάβηση και ο επαρκής ποιοτικός ύπνος βοηθούν στη μείωση των επιπέδων άγχους.  Αντιστεκόμενοι στους επιβλαβείς μηχανισμούς αντιμετώπισης και τις κακές συνήθειες που προκαλούνται από το άγχος, μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε την ατομική υγεία της καρδιάς μας.

Πηγή: https://world-heart-federation.org/world-heart-day/about-whd/world-heart-day-2022/

Μετάφραση-Επιμέλεια: Μάριος Δ. Κολιός, Ειδικός Καρδιολόγος-Στρατιωτικός Ιατρός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΜΑΡΙΟΣ Δ. ΚΟΛΙΟΣ

Ειδικός Καρδιολόγος – Στρατιωτικός Ιατρός

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ειδικευθείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Επιστημονικός Συνεργάτης Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Εξειδικευθείς στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση/European Resuscitation Council-ERC

ERC Course Director/Instructor BLS/AED-ILS-ALS-PALS

Ιωάννινα

Διεύθυνση

Λεωφόρος Δωδώνης 24 - 2ος όροφος,

ΤΚ: 45332, Ιωάννινα

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Ιωάννινα: 26510 42003 - 6944776210

Email

drkoliosmarios@gmail.com

Θα μας βρείτε στα:














by site4doctor and MyMedical